Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Pekingi palota kutya képes leírás - Kutyafajták.tlap.hu
részletek »

Pekingi palota kutya - Kutyafajták.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyafajtak.tlap.hu » Pekingi palota kutya
Keresés
Találatok száma - 7 db
A pekingi palotakutya

A pekingi palotakutya

Ez az érdekes, keleti származású kicsi kutya, aki sokáig uralkodók kedvence volt, napjainkban ugyanolyan népszerű, mint egykor a császári udvarban. Elragadó, bájos természetű, a szerető ragaszkodás, illetve szórakoztató bohóckodás sokaságát nyújtja gazdájának.

 pekingi palotakutya ápolása

pekingi palotakutya ápolása

A Pekingi palota kutya szőrének ápolása sok időt és munkát vesz igénybe. Amire feltétlenül szükség van az egy jó minőségű kefe, ami nem tépi a szőrt, egy bontófésű, egy éles olló, valamint bármilyen púder (a gyógyszertári sik por is tökéletesen megfelel).

A pekingi palotakutya - császári örökség

A pekingi palotakutya - császári örökség

Marco Polo apja és nagyapja első utazásuk során Kubiláj kán (1214-1294) birodalmának fővárosáig, a mai Pekingig jutott el. A kán általuk azt kérte IV. Kelemen pápától, hogy küldjön udvarába keresztény tudósokat. 1271-ben Velencéből indulva, a két férfi a fiatal Marco Polót is magával Kelet-Iránon és Pakisztánon keresztül Kínába. A kán Hangcsou város kormányzójává nevezi ki.

Palotapincsi

Palotapincsi

Ha egy méltóságteljes, hangoskodó kis földszintes csöppre vágysz, a Palotapincsi jó választás számodra. Egy dolgot jó ha tudsz! Horkol! Méltóságteljes, bátor és magabiztos kisméretű kutya, tapasztalatlan kutyatulajdonosoknak, és tapasztaltabbaknak is bátran ajánlható.

Pekingi palotakutya

Pekingi palotakutya

A pekingi palotakutya, pekingi palotakutyácska, palotapincsi vagy pekingi egy ősi kínai társasági kutyafajta. Kedvelt császári ölebek voltak. Jó természetűek és vidámak, szeretik a családi környezetet, de rendszeres gondozást igényelnek. Ha lakáson kívül tartják őket, akkor rendszeres fürdetést is. A szemeik inkább a szemüregükön kívül, mint benne helyezkedik el, ezért nagyon cukorfalat módon tudnak nézni. Ma már kimondottan luxusállat.

Pekingi Palota Pincsi

Pekingi Palota Pincsi

Származási helye Kína Szokatlan jellem, nagyszerű egyéniség, de ha úgy tarja kedve önfejű és makacs. Ha ő úgy dönt, nem hajlandó szót fogadni senkinek. Eredete a régmúltba vezethető vissza, egyesek szerint Krisztus elött 2000 ig Természetesen legtöbbször végrehajtja az utasításainkat. Szereti a kényelmet és a kényeztetést. Szereti, ha ölben van és ha kényeztetik. A pekingi szereti a zöldben való barangolást a nyirkos, esős időben inkább a lakásban tartózkodik. Igen ellentmondásos vérmérsékletű egyedek találhatók közöttük. Kitűnő jelző kutya. Túlzott önbizalma miatt sokszor a gazdájának kell megvédenie kedvencét, ugyanis ő nem nagyon törődik vele, mekkora kutyába köt bele. Kitűnő családi és társ kutya.

Pekingi palotakutya II.

Pekingi palotakutya II.

Rövid lábú, de viszonylag hosszú testű kutyácska. Feje gömbölyű. Pofácskája mulatságos, szinte majomszerű - széles és ráncos. Szeme sötétbarna, füle lelóg. Törzse viszonylag hosszú. Végtagjai rövidek, jó csontozatúak. Farkát a hátára kunkorítja. Szőrzete hosszú, egyenes szálú, a fülén bojtot, nyakának elején sörényt, combján pedig zászlót alkot. Színe leggyakrabban barnásvörös, de lehet fekete, fehér, gesztenyebarna, ill. tarka foltos is.

Tuti menü