Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutyafajták képes leírás - Kutyafajták.tlap.hu
részletek »

Kutyafajták - Kutyafajták.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyafajtak.tlap.hu » Kutyafajták
Keresés
Találatok száma - 14 db
Kutya-tár

Kutya-tár

Az oldal kutyafajták leírását, illetve kutyafajtákkal kapcsolatos cikkeket, írásokat tartalmaz. Remélem könnyen áttekinthető jó oldalnak találja, és többször visszatér majd. Nem célom más, kutyákkal foglalkozó weboldalak megdöntése, mindössze egy olyan weboldalt szerettem volna létrehozni, ahol minden hasznos információ egy helyen megtalálható.

Kutyafajták listája

Kutyafajták listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.:Az alábbi lista az ismert kutyafajták nem teljes körű felsorolása. Az FCI által el nem ismert fajtákat dőlt betűvel jelöltük. Rengeteg kutyafajta információk.

Brazil masztiff II.

Brazil masztiff II.

Robosztus testű, az angol vérebre hasonlító kutya. Feje szögletes, maszkja fekete, szeme sötétbarna. Füle lelóg. Törzse izmos, mellkasa széles, hasa kissé felhúzott. Végtagjai oszlopszerűek. Farka lelóg. Szőrzete rövid, sima, sűrű. Bundája a leggyakrabban sárga vagy tigriscsíkos, de valamennyi kutyaszínben tenyésztik.

Brazil masztiff

Brazil masztiff

A brazil masztiff, portugálul fila brasileiro, testfelépítése erős, széles és szögletes. Egyik fő jellemzője a bőre, amely egész testén laza, a nyakán lebernyeget alkot. Farka egészen a csánkjáig lóg, tövénél vaskos, majd kihegyesedik. Széles és mély mellkasa a könyökig ér. Hasa mérsékelten felhúzott. Lábai egyenesek, vastag csontúak. Mancsai erősek. Rövidnek tűnő nyaka igen izmos, felül enyhén ívelt. A fej fentről nézve trapéz alakú. A stop hullámzó. Az arcorri rész széles, magas és erős. A vaskos felső ajkak rálógnak az alsókra. Nagy húsos fülei V alakú. A szem közepes vagy nagyobb méretű. Az alsó szemhéj kissé ernyedt. A brazil masztiff harapása ollószerű vagy harapófogó szerű. A rövid szőrzet puha, sűrű, a testhez simuló. Sok különböző színben ismert,ezek közül csak a fehér,az egérszürke és a foltos nem elfogadott.A fehér rajzolat megengedett,de csak a mancsokon,a mellen és a farok hegyén;összességében a teljes testfelszínének legfeljebb 25 százalékát boríthatja.Leggyakoribb a csíkos színezet,a legkülönfélébb árnyalatokban.

Fila Brasileiro

Fila Brasileiro

Származási helye Brazilia Nagytestű, izmos és erős felépítésű kutya. Vastag csontozatú, kifejezetten robosztus megjelenésű eb. Bőre laza, nyakán lebernyeges. Mellkasa széles és mély a könyékig ér. Háta egyenes, különlegessége, hogy a far irányába emelkedik.

Perzsa agár

Perzsa agár

A perzsa agár (saluki) kecses, szép megjelenésű, 60 cm marmagasságú, fakósárgától feketéig változó színű kutyafajta. Már Firduszi, a Sáhmáne költője is említi, s azóta számtalanszor szerepel az iráni irodalomban és festészetben. Bár testszőrei viszonylag rövidek, szőrminősége, bojtos füle, zászlós farka, fejének és hátvonalának alakulása alapján a hosszú szőrű ázsiai agarak közé soroljuk. Igen kecses, szép megjelenésű, 60 cm marmagasságú, fakósárgától feketéig változó színű állat. Az angolok hozták Európába. Az arabok és a perzsák elsősorban gazellára vadásztak vele. Napjainkban kedvencként tartják, de gyakran szerepel agárversenyeken is.

Uszkár

Uszkár

Az uszkár az egyik legértelmesebb, igen ügyes, nagy munkakedvű, kedves, tanulékony és szolgálatkész fajta. Régen főleg vízi vadászatokon használták. Ma világszerte elterjedt, kedvtelésből tartott kutya.

A Yorkshire Terrier

A Yorkshire Terrier

Nagyon részletesen foglalkozik az oldal a fajtával! Csak ajánlani tudom mindenkinek! Szerintem a legrészletesebb magyar oldal a Yorkshire Terrier-ről! A vásárlástól a tartáson át a nevelésig szinte minden témában található információ! És ami fontos: Használható információ! És a kérdésekre is válaszolnak!

Sherborne Collie & Sheltie Kennel

Sherborne Collie & Sheltie Kennel

Hosszúszőrű Collie és Sheltie Kennel Zalaegerszegen. Kennelünkben főleg blue-merle és tricolor kutyákkal foglalkozunk. Rendszeresen járunk kiállításokra, azonban még fontosabbnak tartjuk, hogy kutyáink dolgozzanak is. Ezért folyamatosan járunk velük terelni és komolyan vesszük az engedelmes képzést is.

Hirdetés
Golden retriever kutyák az Erdőskerti Kennelből

Golden retriever kutyák az Erdőskerti Kennelből

A Golden retriever sokoldalúsága és emberszeretete elbűvölt minket. Ezért is kezdtünk bele évekkel ezelőtt a tenyésztésébe, ezáltal pedig a munkánk lett a szórakozásunk. Gyermekbarát kutya, akiknek a gyermek és emberszeretetük határtalan. Nagyon tanulékony, kedvenc játszótársává válik mindenkinek. A golden retriever kiváló vadászkutya, de használják kábítószer kereső kutyának is. Ezeken kívül képezhető segítő kutyákká, mint vakvezető, mozgássérültek segítőjének is. A világnak több pontjáról kapunk megkereséseket kutyáink iránt.

Fajtalexikon

Fajtalexikon

Elgondolkodtál már azon, mennyi féle érdekes kutyafajta létezik? Előfordult már, hogy láttál az utcán egy olyan kutyát, amilyet majd te is szeretnél egyszer, ám nem tudtál rájönni, melyik fajtához tartozik? Fajtalexikonunkban érdekes információkat gyűjtöttünk össze a legnépszerűbb kutyafajtákról. Milyen legfontosabb tulajdonságokkal rendelkeznek? Kíváncsi vagy? Kerülj beljebb!

A Kutya

A Kutya

Kutyavásárlás előtt áll? Nem tud dönteni, hogy milyen fajtát válasszon? Akkor nézzen be erre az oldalra, segítünk a választásban. A kutyák weblapja, a kutyafajták ismertetésével foglalkozik. Több különleges fajjal is megismerkedhetünk, így ha egy házi kedvencet szeretnénk, megtudhatjuk, hogy melyik kutyafajta a legalkalmasabb számunkra.

Angol bulldog

Angol bulldog

Most induló debreceni székhelyű kennelem felvételét kérném az oldalukra,ezzel segítve megismertetését . A városban hiánypótló kevesen foglalkoznak bulldog tenyésztéssel . pedig igazán szeretettre méltó emberbarát állatok. Köszönettel Karmi Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.Anatole France

Yorkshire terrier kutyafajtáról - Fedeztetés - kutya társkereső szolgáltatás

Yorkshire terrier kutyafajtáról - Fedeztetés - kutya társkereső szolgáltatás

Itt megtalálsz mindent a Yorkshire terrier kutyafajtáról. Yorkshire Terrier fajta jellemzői. Kinek ajánljuk ez az állatot. Mire kell odafigyelni ennél a kutyafajtánál. Hogyan neveljük szobatisztaságra. Milyen kutyabetegségek vannak. Hogyan gondozzuk őket. Miért kell oltatni a kutyákat. Évente sok kutya betegszik meg, vagy pusztul el olyan fertőző betegségek miatt, amelyeket vakcinázással tartósan meg lehetett volna előzni. A fertőző betegségeket okozó vírusok és baktériumok nagyon elterjedtek a kutyák között. Kutyatárskeresőt is indítottunk a fedeztetés segítése céljából ingyen (ez nem csak a yorki fajtát érinti).

Tuti menü