Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutyafajták - Westie képes leírás - Kutyafajták.tlap.hu
részletek »

Kutyafajták - Westie - Kutyafajták.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyafajtak.tlap.hu » Kutyafajták - Westie
Keresés
Találatok száma - 4 db
Westie

Westie

A west highland white terrier erőteljes testalkatú, hosszú törzsű, izmos, rövid lábú kutya. Feje nagy, arcorri része szögletes, orrháta egyenes. Stopja határozott, orrtükre fekete. West highland white terrier (westie). Erőteljes testalkatú, hosszú törzsű, izmos, rövid lábú kutya. Feje nagy, arcorri része szögletes, orrháta egyenes. Stopja határozott, orrtükre fekete. Fogai nagyok, harapása ollószerű. Szeme sötétbarna, értelmes tekintetű. Füle kicsi, hegyes, felálló. Nyaka izmos, háta feszes, ágyéka széles. Végtagjai párhuzamos állásúak, rövidek, mancsa kicsi, kerekded, ujjai zártak. Farkát egyenesen tartja, nem csonkolják. Szőrzete közepesen hosszú, sűrű, kemény szálú. Trimmelik. Színe hófehér.

West Highland White Terrier

West Highland White Terrier

Ha azt mondjuk, 101, Walt Disney dalmatínerjei jutnak az eszünkbe, a Lassie név hallatán egyértelmű, hogy a collie-ra asszociálunk. A Black &hite whisky láttán pedig világszerte egy kis fehér kutya jelenik meg az emberek lelki szemei előtt: a west highland white terrier.

White Terrier

White Terrier

Ideális városi kedvenccé teszi a westit. Nagy mókamester, a gyerekekkel is kedves. Ősei vadászösztönét azonban a mai napig hordozza, egy kis bátorságért, harciasságért nem kell a szomszédba mennie. Kis termete ellenére kiváló őrzőkutya, mert igen éber és bátor.Kiváló jelzőkutya. Türelemmel, szeretettel sok mindenre megtanítható. Termete: Kb.9 kg és 28 cm magas.

A fajta eredete

A fajta eredete

A westie a 19. században alakult ki, a legnépszerűbb nézet szerint a cairn terrier almokból kiválogatott fehér kölykök egymással pároztatásával. Az első west highland terrier-vonalakat a skóciai Poltallochból származó Malcolm-családhoz kötik, egészen pontosan Edward Malcolm ezredeshez, őt tartják a fajta kitenyésztőjének. Malcolm a kutyust azért tenyésztette fehér bundával, hogy a skót felföld sziklái között jól látszódjon vadászat közben, és messziről is jól megkülönböztethető legyen a rókától. (Innen ered a west highland white terrier elnevezés.)

Tuti menü