Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutyafajták - Shiba képes leírás - Kutyafajták.tlap.hu
részletek »

Kutyafajták - Shiba - Kutyafajták.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyafajtak.tlap.hu » Kutyafajták - Shiba
Keresés
Találatok száma - 5 db
Shiba

Shiba

Barátságos megjelenésű, szép külsejű kutya. Főleg a feje kedves, bizalomgerjesztő, mackós formájú. Ábrázata 'mosolygós'. Szeme sötétbarna, kissé keleties metszésű. Füle feláll. Törzse jó felépítésű, izmos, téglalap alakú. Végtagjai egyenesek, párhuzamosak, izmosak. Farkát a hátára kunkorítva tartja. Bundája durva, tömött, a csau-csauéra emlékeztet, de annál jóval rövidebb. Színe vörös, fekete, vörösesszürke, fehér vagy tigriscsíkos.

Shiba Inu

Shiba Inu

Az őshonos japán kutyák legkisebb képviselője a maga 37-40 cm -es marmagasságával. Mai napi szívesen használják apró vadak vadászatánál. A shiba nehezen kezelhető meglehetősen önálló és makacs fajta. Erős, izmos, mozgékony, komoly vadászösztönnel. Magyarországon kevés példány található.

Shiba-inu a japán labdabolond

Shiba-inu a japán labdabolond

A shiba inu Japánból származik, az akita mellett talán a szigetország legelterjedtebb fajtája. Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, bár a hazánkban regisztrált egyedek száma még mindig nagyon alacsony. A shiba egyaránt tartható lakásban és kertben, a hideghez és a nyári hőséghez is jól alkalmazkodik. Kifejezetten társas lény, a magányt rosszul viseli. A shiba születésétől fogva "labda-bolond", az apportírozás a vérében van. Mérete miatt könnyen kezelhető, bár a japán fajták makacssága benne is megtalálható.

Shinsekai Shiba Kennel

Shinsekai Shiba Kennel

Nagaro tartomány tájszólása szerint a Shiba jelentése "kicsiny kutya". Vaddisznós kutyaként használták hazájában, de apró vadak és madarak vadászatánál is alkalmazták. A fajtát kedvelők 1928-ban az utolsó pillanatban kutatták fel a még megtalálható kevés, eredeti típusú Shibát és mentették meg a kihalástól. 1931-ben a Japán Császárság a többi japán fajtával együtt nemzeti kinccsé nyilvánította. Azóta tart sikersorozata, ennek a rendkívül tetszetős, sok jó tulajdonsággal rendelkező "kicsiny kutyának", amelyik minden ízében "japán".

Shiba részletes leírása

Shiba részletes leírása

Vadászkutya, amelyet madarak, valamint kisebb és nagyobb négylábú állatok vadászatához használtak. Ősi fajta; mintegy 2000 évvel ezelőtt került át Kínából Japánba. Csau-csau és kishu vére folyik ereiben.

Tuti menü