Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutyafajták linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Kutyafajták képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: kutyafajtak.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 88 db
Kutya-tár

Kutya-tár

Az oldal kutyafajták leírását, illetve kutyafajtákkal kapcsolatos cikkeket, írásokat tartalmaz. Remélem könnyen áttekinthető jó oldalnak találja, és többször visszatér majd. Nem célom más, kutyákkal foglalkozó weboldalak megdöntése, mindössze egy olyan weboldalt szerettem volna létrehozni, ahol minden hasznos információ egy helyen megtalálható.

Kutyafajták listája

Kutyafajták listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.:Az alábbi lista az ismert kutyafajták nem teljes körű felsorolása. Az FCI által el nem ismert fajtákat dőlt betűvel jelöltük. Rengeteg kutyafajta információk.

Miért nedves a kutyák orra?

Miért nedves a kutyák orra?

Először is le kell szögeznünk, hogy a kutyák orra nem mindig nedves. Egy boldog, kiegyensúlyozott kutya ideje nagy részében nyalogatja az orrát (meg a gazdiját, a környezetében lévő tárgyakat, és egyéb testrészeit), így orra akaratlanul is nedves lesz. Ha a kutya nem érzi jól magát, elképzelhető, hogy nem nyalogatja az orrát, és az száraz marad. Ezt azonban ne vegyük egyértelmű jelnek, azaz, ha a kutya orra száraz, nem biztos, hogy beteg is. Akadnak olyan kutyafajták is, amelyek annyira magasan hordják az orrukat, hogy nyelvükkel el sem érik.

A kutyatulajdonos hasonlít a kutyájára

A kutyatulajdonos hasonlít a kutyájára

A San Diegoi University of California kutatói igazolták, hogy nem alaptalan az a hiedelem, hogy a kutyák és a tulajdonosaik hasonlíthatnak egymásra. A kutatók önkéntesekkel 45, három képből álló sorozatot nézettek meg: az egyik kép a kutyát, a másik a gazdiját, a harmadik pedig egy idegen kutyát ábrázolt. Mindhárom fotó olyan háttérrel készült, hogy nem utalt a kutya és gazdája közötti kapcsolatra.

Kivel lehet még

Kivel lehet még

Az ember egyik legalapvetőbb tulajdonsága a kíváncsiság, az új, ismeretlen felé való vonzódás. Nem véletlen, hogy a népszerű sajtót is mindig lázba hozzák az olyan hírek, hogy valaki földönkívüliekkel találkozott, vagy netalán el is rabolták. A lényeg azonban nem feltétlenül abban van, hogy ilyen esetek megtörténhetnek-e vagy sem, hanem hogy milyen erősen érdeklődik az ember a más 'fajokkal' való kapcsolatfelvétel iránt. Míg a hétköznapi embert inkább csak a természetes kíváncsiság hajtja, a kutató szakmai kötelessége elmerengeni azon, hogy ha egyszer mégis létrejön egy ilyen találkozás, akkor miképp lehet ezekkel a lényekkel majd 'beszélgetni', egyáltalán lehetséges-e egy közös kommunikációs rendszer kialakítása, és lennének-e megbeszélni való témáink. Ha az illető kutató etológus, akkor az ilyen gondolatkísérletek helyett megpróbálhat olyan 'modellt' keresni, amely alkalmas lehet a felvetett probléma vizsgálatára. A következőkben a kutya és az ember közötti kommunikáción keresztül szeretnénk megvilágítani a fajok közötti (interspecifikus) kommunikáció problémáját.

Tibeti

Tibeti

Tibet öt ősi kutyafajtával rendelkezik. A tibeti fajtáknak a családi életben való részvétel fontosabb, mint más fajtáknál. Szívesen utaznak, gazdájukat egész nap kísérgetik. A tibeti fajták ( ugyanúgy mint a japán és kínai fajták) mind a mai napig őrzik ókori származásuk külső és belső értékeit.

Tibeti kutyafajták

Tibeti kutyafajták

A világ legnagyobb, 4000 méter tengerszint feletti magasságú fesíkja, körülvéve hatalmas hegyekkel, ez Tibet a Világ teteje". A legalacsonyabb folyóvölgyek is 3300 méter felett vannak, a sajátos földrajzi környezet, sajátos éghajlatot eredményez, helyenként igen hideg teleket, vagy aszályos forró nyarakat. Európai ember számára nehezen megszokható a széljárás és a ritka levegő.

 A Tibeti spániel kicsi, mulatságos, éber, óvatos

A Tibeti spániel kicsi, mulatságos, éber, óvatos

Leírása: Némiképp a pekingi palotakutyára hasonlít. Feje könnyedén domborodó, szeme sötétbarna, füle lelóg. Törzse viszonylag rövid, zömök. Végtagjai rövidek, vékony csontozatúak. Farkát a hátára hajlítva tartja, rajta a hosszú, dús szőrzet csokrot alkot. Bundája közepesen hosszú, selymes, sima, a nyakán és vállán sörényt alkot. Színe aranysárga, fekete, őzbarna, feketés rőt, krémszínű, fehér, fehéres sárga.

A tibeti spániel

A tibeti spániel

A tibeti spániel méltatlanul mellőzött tagja a Tibetből származó társasági kutyák családjának. Ősi fajta amit az is mutat, hogy a szukák csak évente egyszer tüzelnek. Neve ellenére semmi köze spánielek családjához. Ő a tökéletes társasági kutya. rendkívül intelligens, vidám, aktív, cseppet sem ingerlékeny, kiváló társasága lehet bárkinek. Ősi ösztöneit megtartva jó jelzőkutya válik belőle, látása és hallása rendkívül éles, éberen őrködik otthona felett. Egészséges, hosszú életű fajta, melynek egyedein csak későn mutatkoznak az öregedés jelei. Végtelenül nyugodt természetű - mit kivánhatnánk még?

Hirdetés
Egy spániel, amelyik nem is spániel.

Egy spániel, amelyik nem is spániel.

Aki először látja a tibeti spánielt, hajlik arra, hog valamiféle keveréknek nézze, holott híresek az ősei. Az Indiai Kennel Klub tiszteletbeli titkára a Hutchinsons's Dog Enciklopediában 1934/35-ben nem valami hízelgően azt írja, olyanok, mint az elfajzott pekingi kutyák. Pedig a tibeti spániel egész lényében különbözik a pekingitől.

Világhír? a komondor

Világhír? a komondor

Mindegy, hogy szép-e, mindegy, hogy okos-e, vagy esetleg a legszínesebb. Nem számít, hogy nagy vagy éppenséggel kicsi. A lényeg, hogy minél furcsább legyen. A világ 25 legkülönösebb állata közé bekerült egy magyar kutyafajta, a komondor is.

A komondor

A komondor

Nagytestű és erős felépítésű. Egyedülálló külleme, méltóságteljes viselkedése a szemlélőben tiszteletet és csodálatot, esetleg némi félelmet ébreszt. Természeténél fogva nem kedveskedő. Robosztus testét mindenütt nemezesedésre hajlamos, gubancos, dús, hosszú szőrzet fedi. Törzse és végtagjai oldalról nézve a négyzettől csak kis mértékben eltérő, fekvő téglalapformát mutatnak. Feje a hát síkja fölé emelkedő, dús szőrzetű. A farka lelógó, vége csaknem a vízszinteshez hajló. Szőrzete csontfehér színű.

Komondor

Komondor

A komondor az egyik legismertebb pásztorkutyafajtánk, amelyet mai formájában a legrégebben tenyésztettek ki. Nevének több magyarázata is van. Valószínűleg a kuman (kun) szóból származik, 1454-ben bukkant fel nyelvelméleteinkben, a Debreceni kódex 1519-ben már kutyanévként említi a kamondort vagy komondort. A szó a türk nyelvekben a kumanokhoz tartozást jelentette.

A komondor származásának rejtélye

A komondor származásának rejtélye

A legutóbbi időkig a komondor szót francia hangzásúnak vélvén, úgy értelmezték, hogy az parancsolót jelent. (Eszembe jutnak a Szeged-alsóvárosi emberek, akik annak idején - régesrégen - az "Úristenhez" jártak ott bevásárolni, mert magyar fülük képtelen volt az Ohrenstein szatócs nevéből mást kihallani.) Aki pedig parancsolót olvasott ki a komondor szóból (tudtommal elsőízben Pethe Ferenc 1815-ben Természethistóriájában) elárulta ugyan a kun nyelvismeretben való járatlanságát, ez szent igaz, de hogy ennek ellenére jó mélyen belelátott a komondor egész valójába, az is bizonyos. Pethe írja, hogy ha ezt a Magyarországon kívül kevesek által ismert hatalmas és igen szép kutyafajtát "a maga valódi köntösében esmernék, ezt tennék a pásztorkutyák lajstromában vezérnek, mely tisztes nevét nálunk érdemesen viseli a comendeur francia szótól".

Csutak a komondor

Csutak a komondor

Komondorunk bemutatása céljából hoztuk létre ezt az oldalt. Csutak a neve és 2008. május 4-én született .Ivara szuka. Eddig csak más családoknál csodálhattuk ezt az ősi magyar fajtát. Ő az első komondorunk.Szeretnénk megosztani másokkal is tapasztalatainkat. Szívesen fogadjuk a jó tanácsokat. Kellemes időtöltést kívánunk!

Westie

Westie

A west highland white terrier erőteljes testalkatú, hosszú törzsű, izmos, rövid lábú kutya. Feje nagy, arcorri része szögletes, orrháta egyenes. Stopja határozott, orrtükre fekete. West highland white terrier (westie). Erőteljes testalkatú, hosszú törzsű, izmos, rövid lábú kutya. Feje nagy, arcorri része szögletes, orrháta egyenes. Stopja határozott, orrtükre fekete. Fogai nagyok, harapása ollószerű. Szeme sötétbarna, értelmes tekintetű. Füle kicsi, hegyes, felálló. Nyaka izmos, háta feszes, ágyéka széles. Végtagjai párhuzamos állásúak, rövidek, mancsa kicsi, kerekded, ujjai zártak. Farkát egyenesen tartja, nem csonkolják. Szőrzete közepesen hosszú, sűrű, kemény szálú. Trimmelik. Színe hófehér.

West Highland White Terrier

West Highland White Terrier

Ha azt mondjuk, 101, Walt Disney dalmatínerjei jutnak az eszünkbe, a Lassie név hallatán egyértelmű, hogy a collie-ra asszociálunk. A Black &hite whisky láttán pedig világszerte egy kis fehér kutya jelenik meg az emberek lelki szemei előtt: a west highland white terrier.

Tuti menü